Go to Top

Gyászolunk

Vincze Béláné Márti emlékezete

Megrendülten vettük a hírt, hogy kedves tagtársunk Vincze Béláné Márta 2013. november 11-én a déli harangszókor elhagyta e Földi világot. Lelke a harangok hangjával az Égbe szállt.

Tudtuk, hogy 2 éve gyógyíthatatlan beteg, de reménykedtünk a Sors kegyelmében és bíztunk az orvosi tudomány fejlődésében, de vesztettünk. Márti egy utazása során fertőződött meg a TBC egyik válfajával, melyet az itteni orvosok későn ismertek fel, mely addigra belső szerveit megtámadta. Két évig küzdött mindenféle gyógyszerekkel, kemoterápiákkal eredménytelenül. Túl korán jött érte a Halál!

Alig 1-2 éve volt „fiatal nyugdíjas”, már is szembesült a tragikus betegséggel. Szelíd nyugalommal, méltósággal viselte sorsát. Nem zúgolódott, nem háborgott. Szép arca mosolygós volt, finom vonásai semmit sem változtak

Közel 25 éve lelkes tagja a Széchenyi Körnek. Szeretett odatartozni, sok barátra tett szert és mi is szerettük. Minden programunkon, megmozdulásunkon részt vett: ünnepségek, koszorúzások, előadások, havonkénti összejövetelek, népfőiskola – akadémia, Széchenyi Bál, országos találkozók, közgyűlések, kirándulások kül- és belföldön. Megszámlálhatatlan közös élmény – most már közös emlék – fűződik hozzá: ilyen pl. az Isonzó-Piave emlék utak, legalább 15 erdélyi utazás, hegymászás Torockón a Székelykőnél, iskolalátogatások Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson, Békás-szoros és Gyilkos-tó, ahova az iskola tanulói is elkísértek bennünket. Jártunk együtt a Felvidéken: Árvától Pozsonyig, Dévényig, és sétáltunk Vele Isztanbulban.

Sokat utazott, de sehol, semmilyen konfliktusa nem volt, mindenütt szerették. Soha nem zúgolódott, egy zokszava sem volt. Szelíd modorával, kedves humorával mindig példát mutatott. E szelídsége csak akkor változott „anyatigrissé”, ha gyermekéről volt szó. Egyedül nevelte lányát Andit. Élete utolsó percéig óvta-védte, gondoskodott róla előre is, messze a jövőbe. Erős, határozott, szorgalmas gyermeket nevelt. Példamutató anya volt.

Pénzügyi szakemberként felelősségteljes állásokat töltött be. Sokat és precízen dolgozott, a Széchenyi Körben a Számvizsgáló Bizottság elnöke volt. Kedves személyiségét sokan szerettük.

Vesztesek lettünk, de köszönjük a Sorsnak, hogy ismerhettük, hogy jó barátként, tagtársunkként közöttünk élt.

Emléke velünk marad.

Budapest, 2013. november 12.

Kazy Zsámbok Gizella

One Response to "Gyászolunk"

 • Egervölgyi Dezső
  2013-11-14 - 09:27 Reply

  Szomorúan veszi tudomásul az ember a legnagyobb veszteséget, mely nem pótolható. Együttérzésemet fejezem ki a családnak, de igazán csak Ők tudják a veszteség nagyságát.
  Szeretném, ha néhai tagunk, barátunk emlékezete nem csak szóban hangzana el, de megőrizhetnénk arcát is egy fényképen, hogy mindig eleven maradjon. Mert az emlékezet kopik, de arcképe ami agyunk vetítővásznán megjelenik az velünk él.
  Nyugodj békében.

  Egervölgyi Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük