Go to Top

Tudósítás Hódmezővásárhelyről

Amint terveztük, megtörtént tisztelgésünk – gróf Széchenyi István példaadó emléke előtt 223. születésnapja alkalmából. Hódmezővásárhelyen 2014. szeptember 22-én, hétfői napon hűvös, szeles, esős volt az időjárás.

Délután 3 óra:

Széchenyi István portrédomborművénél (Széchenyi tér 16. sz.) koszorút helyezett el az Országos Széchenyi Kör Művészek Csoportjának tagjai nevében Illés Jánosné Jakobey Emma.

A Széchenyi téren a “legnagyobb magyar” szobránál Dr. Kószó Péter alpolgármester emlékbeszédet mondott. Dr. Szabó Pál történész, költő, születésnapi megemlékezést tartott az Országos Széchenyi Kör Művészek csoportja részéről. Koszorút helyezett el Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Kószó Péter és Fülöp Erzsébet, a Művészek csoportjának tagja.

Délután 5 óra:

A Németh László Városi Könyvtár olvasótermében megjelent nagyszámú érdeklődő közönség előtt Lelkes István festőművész megtartotta vetítéssel, videó-bejátszással is kiegészített előadását – LOVAKRUL – Széchenyi és a magyar lovasélet – címmel.

Az eseményeken jelen volt a városi televízió. Fotózott és videofilmet készített Jakobey Emma tagtársunk és Fülöpné Rákos Éva a Német László Könyvtár munkatársa.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük