Go to Top

Tájékoztatás elnökségi ülésről

Az elnökségi ülésen részt vett Almássy Lászlóné, Balázs Sándor, Péchy Mária, Siska Tamás, Stégerné Tusa Cecilia, Szentkuti Károly, Tábory Jánosné.

 A 2014.évi Széchenyi Akadémia

Az elnökség úgy határozott, az Akadémia előadásai kapcsolódjanak a nagycenki új kiállítás megnyitásához, ezzel is népszerűsítsük a kiállítást és az Emlékmúzeumot. Kiegészítő programként lehet művészeti előadást szervezni, amelyre a nagycenki lakosokat is meghívjuk. Az Akadémia tervezett időpontja: 2014. április 9-14. Helyszín: Széchenyi István Emlékmúzeum, Nagycenk, a szállás Fertőbozon lesz. Szervező: Péchy Mária.

 Kapcsolatfelvétel Széchenyi István nevét viselő iskolákkal

Péchy Mária levelet írt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőjének Marekné Dr. Pintér Aranka elnök asszonynak. Ebben a levélben Péchy Mária segítséget kért ahhoz, hogy megkaphassuk a Széchenyi Istvánról elnevezett iskolák vezetőinek nevét és elérhetőségét, annak érdekében, hogy felvehessük velük a kapcsolatot és kialakíthassuk az együttműködés lehetséges formáját. (Az elnökségi ülés időpontjában még nem, de azóta megkaptuk az elnök asszony válaszlevelét.)

Péchy Mária felkérésére két fiatal tagunk – Ortó Andrea és Dibusz Gábor – összeállítja a Széchenyi iskolák címjegyzékét. Felvesszük a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, tavaszra tervezzük az iskolák képviselőinek találkozóját.

 Tervezett programok 2014-re

Közgyűlés Budapesten április 5-én, szombaton. Kiegészítő program: Belvárosi séta Széchenyi emlékek nyomában.

Koszorúzás április 8-án, Budapesten

Széchenyi Akadémia április 9-14, Nagycenk

Széchenyi iskolák képviselőinek tavaszi találkozója, időpont később.

Kirándulás Szlovéniába, szervező Szalay Csaba, időpont később.

Almássy Lászlóné: A 25 éves a Szabolcsi Csoport kiállítását megrendezik, s erre várják az elnökséget.

Balázs Sándor: A Nagymányoki Tagcsoport szoros kapcsolatot épített ki Délvidékkel, többször jártak Temerinben. Javasolja, hogy július 20-án, az Illés napi hálaadó arató ünnepségre menjen el velük az elnökség néhány tagja is.

Szentkuti Károly: Fazekas Sándor által a Körnek adományozott Széchenyi bronz emléktáblát májusban helyezik el a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet épületén. Megtörtént az ajándékozási szerződés aláírása, s a táblán is szerepelni fog, hogy a kör adományozta.

Az elnökség megbízza Fazekas Sándor elnökségi tagot, hogy szervezzen 4 vagy 5 napos kirándulást Kárpátaljára. A programról, a költségekről a következő elnökségi ülésen adjon tájékoztatást.

Pénzügyek

A 2013. évi pénzügyi beszámoló a következő elnökségi ülés napirendjén fog szerepelni, az ülésre Kovács Lajosné könyvelő is meghívást kap.

Péchy Mária elmondta, hogy a Számvizsgáló Bizottság elhunyt elnökének utódjáról gondoskodni kell, javaslatokat kér a következő elnökségi ülésig.

Egyebek

Péchy Mária az NEA-hoz két pályázatot adott be, az egyik működésre, a másik az emlékkönyvre. Mindkettő érvényes, eredmény még nincs.

Pozitív előrelépés történt a budapesti csoport életében, ugyan még nincs vezető, de két sikeres összejövetelre került sor a közelmúltban. A másodikra a fiatalabbak közül is többen eljöttek és feladatokat vállaltak. Esze Tamás és Czenczer Orsolya jogi segítséget nyújt, Barta Kinga az Alapítvány működéséhez ad jogi tanácsot, illetve támogatók keresésében segít. Tratner Andrea felajánlotta, hogy szervezetfejlesztéséhez nyújt továbbképzést érdeklődőknek.

Siska Tamás elmondja, hogy a kör megújult honlapja már működik, de még nagyon kevés írás érkezik. Csak akkor lesz hasznos a honlap, ha minden fontos hír, esemény felkerül. Az eseményekről beszámolókat, fényképeket, a már megjelent írásokhoz reagálásokat, visszajelzéseket kér.

Az elnökség úgy határozott, hogy a következő – 2 napos –  elnökségi ülésen foglalkozni fog a honlap tartalmi fejlesztésével. Felelős: Siska Tamás

Péchy Mária: A Széchenyi Fórum működésével kapcsolatos szerződés módosított változata az általunk kért javításokkal elkészült. Amíg nem találunk főszerkesztőt, addig vállalja ezt a feladatot. Mindenkit arra kér próbáljon mozgósítani elsősorban az írások elkészítésére, illetve szerkesztői feladatok végzésére.

Az elnökség úgy határozott, hogy Péchy Mária aláírhatja a szerződést a Logod Bt-vel a Széchenyi Fórum működtetésére.

A következő elnökségi ülés 2014. február 8-9-én lesz Nagycenken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük