Go to Top

Széchenyi vetélkedő a mosonmagyaróvári járás általános iskoláinak részvételével

A Huszár Gál Városi Könyvtár, a Széchenyi István Polgári Kör valamint az Országos Széchenyi Kör gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója tiszteletére vetélkedő sorozatot hirdetett a mosonmagyaróvári járás területén működő általános iskolák részére, amire benevezett egy győri iskola is. Összesen 22 csapat jelentkezett, a beküldött előzetes feladat lap kitöltése után a legjobb hat, három főből álló csapat vett részt a könyvtárban megrendezett döntőn.
A nyolc különböző feladat megoldása után a Timaffy Endre Általános Iskola (Dunasziget) csapata lett az első, a második a Szigetközi Körzeti Általános Iskola (Lipót) csapata, a harmadik a Győri Tulipános Általános Iskola csapata.
Az emléklap, a Széchenyi István emlékérem mellé tizennyolcezer, tizenkétezer és hatezer forintos könyvvásárlási utalványt kaptak a csapatok és a felkészítő tanárokkal együtt egy nagycenki kiránduláson is részt vesznek. A negyedik, ötödik, hatodik helyezett csapatok emléklapot, két könyvet és emlékérmet kaptak a részvételért.
A csapatok  a felsorolt díjakon kívül Szentkuti Károly: www.szechenyi.hu című ifjúsági regényét, a zsűri és a felkészítő tanárok Szentkuti Károly: Széchenyi és a mezőgazdaság című tanulmány kötetét kapták ajándékba az Országos Széchenyi Körtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük