Go to Top

Meghívó

A soproni Széchenyi István Városi Könyvtár tisztelettel meghívja dr. Környei Attila (1940-2000)  történész muzeológus, a Széchenyi István Emlékmúzeum és a Soproni Múzeum volt igazgatója és az Országos Széchenyi Kör létrehozója születésének 75. évfordulója alkalmából rendezett kiállításra és megemlékezésre.

Szeretettel  várnak mindenkit, akik szerették emberségét, becsülték szakmai tudását, munkabírást, akik köszönik, hogy ismerhették, hogy együtt dolgozhattak vele, hogy sokat tanulhattak Tőle.

A kiállítás megnyitója 2015. március 20-án 16:30-kor lesz.

Cím: Sopron, Pócsi u. 25.

Kérem a köri tagokat, aki tud, jöjjön el a megemlékezésre.

Utazáshoz az alábbi időpontokat javaslom:

Keleti pu –ról a vonat 10:10-kor indul és  12:42-kor ér Sopronba, vagy  11:10-kor indul és 13:54-kor érkezik. (A később induló vonat esetében át kell szállni Győrben.)

Javaslom 15:30-kor találkozzunk a temető bejáratánál és közössen menjünk el Attila sírjához. A temetőtől nincs messze a könyvtár.

Amennyiben a korábbi vonattal megyünk van egy kis idő Sopronban sétálgatni, illetve ebédelni.

Péchy Mária

 

One Response to "Meghívó"

  • Egervölgyi Dezső
    2015-03-13 - 07:32 Reply

    Nagyon örülök, hogy megemlékezik a Kör tagsága Környei Attiláról. Sajnos, én csak lélekben leszek jelen. Áldom a sorsot, hogy találkozhattam vele és szerény részese lehettem a munkának, amit végzett. Akik ismerték, tudják, hogy nem lehetett pótolni, a veszteséget ami halálával érte a Kör tagságát.
    Legyen áldott emléke.
    Egervölgyi Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük