Go to Top

Ismertető a nagycenki temetőről

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata kiadásában megjelent „Széchényiek nyughelye a nagycenki temető” című ismertető kiadvány, a Földművelésügyi Minisztérium, Hungarikum 2014 B című pályázat, valamint az Országos Széchenyi Kör, a Nagycenk Beszélő Kőemlékei Alapítvány támogatásával. Az ismertetőt Szentkuti Károly írta és szerkesztette.

A kiadvány célja a Nagycenkre látogató turisták kalauzolása a gróf Széchényi család ősi nyughelyén, a nagycenki római katolikus temetőben. A Széchényiek síremlékeinek bemutatásán keresztül bepillantást nyerünk a család történetébe, Nagycenkhez fűződő kapcsolatukba. A grófi család megengedte néhány hűséges alkalmazottjának, hogy a családi kripta közelében temetkezzen. Köztük néhány kiváló férfiút is találunk, akikről talán kevesebb szó esik a Széchényiek árnyékában. Az ismertető róluk is megemlékezik.

Újdonsága a kiadványnak a temető térképe, valamint a mauzóleum halottainak teljes névsora. Angol és német nyelvű rezümét is talál benne a külföldi látogató.

A kiadvány borítója ide, a belső lapjai pedig ide kattintva jeleníthetők meg.

One Response to "Ismertető a nagycenki temetőről"

  • Grohmann Ilona
    2015-09-13 - 20:56 Reply

    “Ami késik nem múlik”… A tavaszi “akadémiai” napok keretében került a kezembe a kiadvány. Most sikerült egy kicsit elmélyedni benne. Egy példányt hoztam a harmadik éve fekvő beteg igen régi tagtársunknak, Tóth Ferencné Zsuzsának. Amikor átadtam neki a szeme is könnybe lábadt. Nagyon köszöni ő is, én is ezt az igen értékes komoly munkát. Üdvözlettel: Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük