Go to Top

In memoriam Kereseő Zsoltné

Kereseő Zsoltné Márta tagtársunk emlékére és tiszteletére

Kedves tagtársunk, Kereseő Márta 2020. november 5-én szenderült örök álomra, akit a jó Isten 91 éves koráig éltetett. E hosszú életbe sok minden belefért: egy gondtalan, boldog kisgyermekkor, a II. világháború szörnyűsége, amely elvette az ifjúság minden szépségét, varázsát, és küzdelmekkel teli felnőtt kort hozott.
Márti mindig és mindenütt helyt állt! Szilárd jellem volt, mindig megmaradt a tisztesség és becsület útján. Fő elve a tanulás, tudás megszerzése, az ismeretek bővítése és továbbadása volt.
Példaképének Széchenyi Istvánt tekintette, az Országos Széchenyi Körnek 40 éven át lelkes és hűséges tagja volt. Sok rendezvényen, előadáson, összejövetelen vett részt, hozzászólásaival, javaslataival segítette a Kör munkáját. Több kirándulást is önállóan szervezett, pl.: Szombathelyre és környékére, Velembe, ott ettük a híres tökös-mákos rétest, Szentgotthárdba és környékére vagy a vácrátóti arborétumba. Ausztriában a grazi Operaház egyik előadásán vehettünk részt.
Több erdélyi utazáson is részt vett, kirándult a Körrel Lengyelországba, Szlovákiába, Olaszországba, mindenütt türelmes, felkészült és kellemes útitárs volt. Szerettünk vele utazgatni, és ő is jól érezte magát közöttünk.
Rendszeres látogatója volt az évenkénti Népfőiskolának, később a Széchenyi Akadémiának. A közgyűléseken is részt vett, a Budapesti Tagcsoport szinte mindegyik rendezvényén ott volt. Sokszor a kiskutyájával érkezett, aranyosak voltak együtt.
Fontos volt számára a budapesti Széchenyi szobor koszorúzása, találkozás a többiekkel.
Tagja volt a Magyar Örökség és Európa Egyesületnek is, a Magyar Örökség Díj Átadása ünnepségeken mindig jelen volt.
Tagja volt a „Mentsük meg a kisvasutakat” mozgalomnak, az ország szinte valamennyi kisvasútján utazott.
Részt vett országon belül és kívül is emléktáblák elhelyezési ünnepségén, koszorúzásán. Büszke volt magyarságára.
Szerényen, de büszke volt nagy családjára is. Isten ajándéka volt számára a család – lányai, unokái, dédunokái – tisztelte, becsülte és végtelenül szerette Őket!
Mi is büszkék vagyunk arra, hogy közénk tartozott, hogy a Széchenyi Kör tagja volt.
Emlékét megőrizzük. Nyugodjék békében!
Budapest, 2020. november 25.

Kazy Zsámbok Gizella

One Response to "In memoriam Kereseő Zsoltné"

 • Grohmann Ilona
  2020-12-29 - 18:29 Reply

  Továbbítom a Kereseő család levelét:

  Tisztelt Asszonyom!
  Édesanyánkat méltató és együttérző sorait köszönjük.
  Nagy tisztelettel köszöntjük az Országos Széchenyi Kör tagjait és kívánunk jó egészséget, Isten sok kegyelmét az elkövetkező ünnepnapokra és a 2021-es esztendőre. Szeretettel: Finyné Kereseő Kinga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük