Go to Top

Elhunyt Fülöp Erzsébet festőművész

Fülöp Erzsébet festőművész
(Orosháza, 1937.10.03. Hódmezővásárhely, 2020.12.03)

Az Országos Széchenyi Kör tagjai közé mint képzőművész és mint Széchenyi tisztelő került. A Körön belül javaslatára alakítottuk meg a Kutatók-Mérnökök-Művészek- Csoportot.
Nagycenken a Csoport szobrász, grafikus, festő, építész, üvegműves és textiles tagjaival közösen mutatkozott be 2016-ban. Ennek a kiállításnak egyik fő szervezője volt.
Másik nagy munka még abban az évben gr. Széchenyi István születésének 225. évfordulójára készített – életét és munkásságát bemutató – vándorkiállítás anyagának gyűjtése, és a hódmezővásárhelyi bemutató szervezése volt. A kiállítás országosan “vándorolt”, a járvány kitörése idejéig, és látogatható volt.
Művészetét természet közeli, dokumentarista szemlélet jellemzi, amely sajátos, csak rá jellemző szimbólumokkal dolgozott.
Egész életében csöndes, keményen küzdő, mély lelki életet élő, közösségi életet szerető, az igazságért harcoló művész volt.
Ritka, egyedülálló festői arspoétikája, emberi tartása, meg nem alkuvó egyénisége, hagyománytisztelete példa – nem csak művészemberek részére.

Mély nyomot hagyott szívünkben!

Illés Emma

Tóth Károly művészettörténész emlékezése ide kattintva olvasható.

One Response to "Elhunyt Fülöp Erzsébet festőművész"

  • AlVa
    2020-12-13 - 18:19 Reply

    Tisztelem, tiszteltem!
    Az örök világosság fényeskedjék neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük